Digital Twin en Fysieke Leefomgeving
Door open data bronnen samen met visualisatietools te gebruiken, kunnen we een 3D-weergave van de fysieke omgeving creëren. Deze 3D-weergave vormt de basis van veel van onze Digital Twin-toepassingen. De fysieke leefomgeving bevatten gebouwen, wegen, waterwegen, bomen en andere fysieke objecten. De reikwijdte en diepte van beschikbare databronnen variëren van locatie tot locatie.
Gebouwde Omgeving
De gebouwde omgeving omvat gebouwen en constructies. Een 3D-dataset kan programmeerbaar worden gecreëerd wanneer footprints van gebouwen en Point Cloud data beschikbaar zijn. Afhankelijk van de beschikbare data kan de gebouwde omgeving worden verrijkt met bijvoorbeeld straatmeubilair (zoals straatlantaarns, bankjes en afvalbakken), windturbines en elektriciteitsmasten.
Ondergrond
De ondergrond speelt een belangrijke rol bij veel ruimtelijke uitdagingen. De Digital Twin toont data over bodemtypen en grondwaterstanden, maar ook ondergrondse netwerken en nutsvoorzieningen. In Nederland biedt de Basisregistratie Ondergrond (BRO) uitgebreide data over de ondergrond op nationaal niveau. Lees hier meer over Digital Twins voor de ondergrond.
Regionale Context
Kaartlagen met betrekking tot wegennetwerken, vegetatie/bomen, luchtbeelden en andere regionale data worden opgenomen om een breder beeld te geven van de fysieke leefomgeving.