Woerden_luchtfoto

Kan de ondergrond helpen klimaatneutraal te worden?

De Gemeente Woerden streeft ernaar in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Daarvoor werkt de gemeente samen met bewoners, bedrijven en kennisinstellingen aan een plan. Maar hoe kan de ondergrond helpen in dit maatschappelijke vraagstuk? In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ontwikkelde Geodan een dynamisch 3D-model waarin de ondergrond rondom de gemeente Woerden wordt gevisualiseerd.

De Woerdense bodem in kaart gebracht

Bestaat de bodem uit klei, of uit los zand? Dat kan invloed hebben op de locaties waar je gaat bouwen. De ene grondsoort is nu eenmaal duurzamer dan de andere. Door vooraf te weten wat je onder de grond tegenkomt, bespaar je energie en kosten. Daarnaast kan je op slimme manieren verschillende assets combineren. Liggen er al leidingen in de grond? Waar haal je drinkwater vandaan en loopt het geen gevaar door het olieveld onder Woerden? In het 3D-model vind je antwoord op al deze vragen in een handig overzicht. De basis voor de beste beleidsplannen.

Woerden.jpg

In het 3D-model is de volledige ondergrondse infrastructuur van Woerden in kaart gebracht. De visualisatie ondersteunt de gemeente en haar partners om tot gedegen beslissingen te komen. 

Dynamisch 3D-model